Analisis Peranan Pegawai Penguasa (P.P) Mengikut Pam 1998 Dan Ciob 2000 - Nik Hassan, Nik Rushdi (2002)

(untitled)
Objektif utama kajian ini adalah untuk menganalisis peranan Pegawai Penguasa (P.P) mengikut Borang Kontrak Piawai PAM 1998 (PAM 98) dan Borang Kontrak Piawai CIOB 2000 (CIOB 2000). Beberapa persamaan dan perbezaan dikenalpasti berdasarkan kedua-dua borang kontrak dan keberkesanannya dinilai secara adil dan saksama. Metodologi kajian ini adalah melalui kajian literatur, kaedah soal-selidik dan temubualtemubual tidak formal dengan mereka yang bergiat cergas di dalam industri pembinaan dan biasa berurusan dengan pelbagai jenis borang piawai dan malahan sering berperanan sebagai P.P.