Kajian Kesan Abu Sekam Padi Ke Atas Sifat-Sifat Pematangan Dan Fizikal Bagi Getah Asli Terepdksida - Ng, Boon Sing (1994)

(untitled)
Daism projek ini, potensi abu sekam padi putih (ASPP) sebagai sat4 pengisi baru bagi ENR·-25 telah dikaji. I<aj ian yang dijalankan adalah berdasarkan sifat-sifat pematangan seperti masa pematangan (T90 ) dan tork maksimum dan juga sifat-sifat fizikal seperti kekuatan tensil, kel~ua tan eabi kan, - modul us, pemanj angan lpada takat putus serta kekerasan. I n this resea rch proj ect, the potential of whi te rice husk ash (WRHA) as a new filler in ENR-25 has been studied. The effects of WRHA in cure properties such as cure time (T90) and maximum torques as well as physical properties such as tensile trength, tear strength, modulus, elongation at break and hardess have been investigated.