A Research On Sustainable Growth: Exploring The Aspects of Income Inequalit, Environmental Quality and Effective Policy Regime - Sek, Siok Kun; Ismail, Mohd Tahir; Shimizu, Kunio (Universit Sains Malaysia, 2014)
Keterbalikkan hubungan antara pertumbuhan ekonomi dengan pembolehubah makroekonomi (ketidakrataan pendapatan, inflasi dan kualiti persekitaran) dijelaskan oleh model teori. Dalam projek ini, kami mengadakan penyelidikan empirikal sejauh manakah hubungan teori ini benar dalam beberapa kumpulan negara.