Factors Influencing Residents’ Install Intention Towards Solar Power System In Penang - Pui Pui, Thong (2015)
Kajian ini menunjukkan adaptasi Teori Tindakan Bersebab (TRA) untuk menkaji bagaimana persepsi manfaat dan persepsi kepercayaan mempengaruhi sikap penduduk rumah Malaysia terhadap sistem tenaga solar dan bagaimana sikap, nilai alam sekitar, persepsi kos dan kesedaran mempengaruhi niat memasang sistem tenaga solar penduduk rumah.