The Intention To Purchase Eco-Friendly Batik Clothing: Evidence From Young Indonesian Consumers - Md.Noor, Norsyaqinah (2015)
Tujuan penyelidikan ini adalah untuk menjalankan kajian terhadap niat pembelian pakaian batik mesra alam. Selain itu daripada kajian sebelum ini, pembelian pakaian mesra alam (EFC) sebagai subset kelakuan alam sekitar telah memberi inspirasi untuk mencapai penyelidikan kuantitatif ini. Pembelian EFC juga mencerminkan pilihan fesyen pengguna.