The study of Affordability of Vegetables in Malaysia - Hallaj Rahmatullah, Shafeeq (2015)
Kemampuan untuk membeli makanan telah menjadi kebimbangan utama bagi penduduk dunia kerana aliran harga yang menaik sejak kebelakangan ini. Kemampuan untuk membeli makanan adalah penting dalam pembangunan sesebuah negara kerana diet yang betul diperlukan untuk kehidupan yang sihat yang akan menggalakkan penduduk untuk meningkat, membuat pembaharuan dan membina idea-idea yang akhirnya akan membantu dalam kemajuan sesebuah negara.