The Impact Of Ownership Structure And Corporate Governance On Corporate Social Reporting Of Selected Public Listed Companies In Malaysia - Chew , Kooi Peng (2015)
Tujuan penyelidikan ini adalah untuk mengkaji kesan struktur pemilikan dan tadbir urus korporat pada tahap pelaporan sosial korporat dalam laporan tahunan syarikat tersenarai awam terpilih di Malaysia. Penyelidikan ini memberi tumpuan kepada maklumat laporan sosial korporat yang terkandung di dalam laporan tahunan tahun 2011 dan 2013 untuk 100 syarikat tersenarai di dalam Pasaran Utama Bursa Malaysia.