Antiproliferative Activity of Stingless Bee Pollen Extract on Human Breast Cancer Cell Line MCF-7 - Azhar, Nur Asna (2015)
Tujuan kajian ini adalah untuk menentukan aktiviti antioksidan dan antiproliferatif daripada ekstrak debunga lebah kelulut spesis L. terminata. Aktiviti antioksidan ditentukan menggunakan 2,2-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH), dan Folin-Ciocalteu telah digunakan untuk menguji jumlah kandungan fenolik dalam ekstrak debunga lebah.