Personal Online Shopping Widget: Consumer Acceptance Level Of Online Shopping Widget - Lee, Yean Hooi (2009)

(untitled)
PSG Sdn. Bhd. adalah syarikat perisian yang barn ditubuhkan. Syarikat ini akan membangunkan satu "widget" membeli-belah melalui internet yang dinamakan PSG-S 1. "Widget" ini mengambil kesempatan Windows Vista Sidebar dengan menggunakan keistimewaannya menawarkan pengguna maklumat membeli-belah melalui internet dengan lebih cepat, senang dan selesa. Oleh sebab syarikat dan produk yang dibangunkan adalah barn terhadap pengguna di pasaran, pengurusan syarikat telah menjalankan satu kajian soal-selidik sebagai perancangan pasaran tahap pertama demi memahami tahap penerimaan pengguna terhadap ''widget'' membeli-belah melalui internet. PSG Sdn. Bhd. is a start-up software company. The company will develop a personal online shopping widget named PSG-S 1 widget. The widget will take advantage of Windows Vista Sidebar feature which offer users a faster, easier and more comfortable way getting online shopping information. Since the company and the product are new to the consumer, company management had developed a questionnaire as the fIrst marketing planning stage to help in understanding the consumer acceptance level of online shopping widget.