The Effectiveness Of The Capital Asset Pricing Model (Capm) And Fama French 3-Factor Model - Evidence From Bursa Malaysia - Leong, Tony (2015)
Pasaran saham memainkan peranan penting sebagai saluran yang terkawal diantara perniagaan yang ingin menjana modal dengan pelabur yang ingin berkongsi dalam keuntungan dan risiko perniagaan. Penilaian saran saham global dan Malaysia yang tinggi menjadi galakan untuk para pelabur mencari kaedah yang tepat untuk menilai harga saham supaya dapat memaksimumkan pulangan mereka.