Factors Influencing Consumers’ Purchase Intention And Willingness To Pay Towards Green Residential Buildings In Malaysia - Tan, Wee Lee (2015)
Kajian kontemporari ini dijalankan dengan menunjukkan penyesuaian Teori Tingkah Laku Terancang (TPB), untuk mengkaji faktor-faktor yang mempengaruhi niat pembelian pengguna Malaysia terhadap bangunan kediaman hijau dan cara niat pembelian mempengaruhi kesanggupan mereka berbelanja untuk bangunan ini.