The Effect Of Managers’ Emotional Intelligence Dimensions On Employees’ Career Success: A Study Of Employees In Mncs In Penang - Kok , Chee Kit (2015)
Pulau Pinang menarik pelaburan modal asing yang tinggi bagi industry-industri perkilangan dan perkhidmatan dan akan memerlukan sumber bakat modal insan yang berkualiti tinggi untuk memenuhi keperluan semasa dan akan datang. Oleh itu, lebih perhatian perlu diberi untuk mengenal pasti faktor-faktor yang dapat menarik, mengekalkan dan membangunkan modal insan.