Planar Graphs And Coloring - Manogaran, Lavaneesvari (2010)
Objektif utama projek ini adalah untuk membincangkan pentingnya Graf Planar dan Pewarnaan. Dalam menyelesaikan masalah sebenar dunia, graf atau rangkaian yang lebih maju dan canggih diperlukan. Disini kita kemukakan konsepkonsep graf planar dan pewarnaan untuk membolehkan pemode1an graf yang lebih efisien. The key aim of this project is to discuss the importance of Planar Graphs and Coloring. In modeling the real-world problems, more complex and advance structures are needed. Here come the notions of planar graph and the concept of coloring to make the modeling by graphs more efficient.