The Effect Of Closed-Loop Supply Chain On Environmental Performance: An Insight From Germany And Malaysia Manufacturing Companies - Tan , Shih Sim (2015)
Responsif firma dan reaksi terhadap kitaran hayat produk adalah penting untuk mencapai kejayaan yang berterusan terutama apabila persekitaran perniagaan mengalami situasi tidak menentu. Saban hari, kitaran hayat produk menjadi semakin pendek dan pengendalian yang cekap diperlukan bagi merealisasikan pulangan kewangan dengan mengekstrak bahan untuk diguna, diproses dan diedar semula.