Factors Influencing Consumer’s Purchase Intention Of Solar Panel In Malaysia - Nik Abdul Aziz, Nik Salehah (2015)
Tenaga solar mempunyai potensi cerah untuk menjadi sumber tenaga bersih untuk masa depan dan yang boleh digunakan pengguna individu di Malaysia. Disertasi ini mengkaji pelbagai faktor yang diandai sebagai mempengaruhi niat pengguna Malaysia untuk membeli panel solar. Faktor-faktor ini adalah polisi kerajaan, kos dan penyelenggaraan, pengetahuan produk dan pengalaman, estetika panel solar, pengaruh sosial, kebimbangan terhadap alam sekitar, manfaat produk dan faktor-faktor demografik (diwakili oleh tahap pendidikan dan pendapatan).