Determinants Of Enterprise Level Information Technology (It) Risk Management And Its Impact To Firm Performance : An Empirical Study Of Public Listed Companies (Plc) In Malaysia - Cho , Ching Liang (2015)
Tujuan utama kajian ini adalah untuk mengenal pasti factor-faktor yang mempengaruhi pelaksanaan pengurusan risiko teknologi maklumat peringkat organisasi (ELITRM) dan kesannya kepada prestasi organisasi. Organisasi perlu memahami bahawa mereka semakin bergantung kepada sistem maklumat dan teknologi maklumat untuk mencapai objektif perniagaan dan ini teleh memyebabkan organisasi lebih terdedah kepada risiko tentang teknologi maklumat.