Influence Of Culture On Attitude Towards Entrepreneurship And Entrepreneurial Intention: Evidence From Indonesia - Mohd Yusof, Nur Ain Zakiah (2015)
Masalah pengangguran dan ketidak adilan social dalam kalangan penduduk Indonesia bukan berita yang mengejutkan dewasa kini, namun demikian, isu tersebut masih berlarutan dan hangat diperbahas dalam kalangan penggubal undang-undang serta ahli social. Adalah dipercayai bahawa keusahahawanan dapat menjadi penyelesaian terhadap masalah sosial dan persekitaran.