Factors Influencing Purchase Intention Of Real Estate In Jeddah, Saudi Arabia With The Moderating Effect Of Public Service Location And Purchaser’s Demographics - Al-Nahdi, Tawfik Salah (2015)
Jeddah mempunyai populasi lebih dari tiga juta orang yang mewujudkan permintaan tinggi terhadap kediaman. Ini disebabkan oleh peningkatan harga rumah, walaupun bekalan sama dengan permintaan, harga masih lagi melambung naik dan permintaan juga semakin meningkat.