Aplikasi Kaedah Fiqhiyyah Dalam Penghakiman: Kajian Terhadap Jurnal Hukum (2004-2013) - Razali, Mastura (2015)
Kajian ini berkenaan aplikasi Kaedah Fiqhiyyah dalam penghakiman yang diterbitkan dalam Jurnal Hukum (2004-2013). Kajian ini bertujuan menjelaskan konsep Kaedah Fiqhiyyah dan peranannya sebagai hujahan dalam perundangan Islam. Kajian ini juga menganalisis jenis Kaedah Fiqhiyyah, ketepatan dan kekerapan penggunaan kaedah tersebut diaplikasikan dalam penghakiman berdasarkan Jurnal Hukum.