Factors Influencing Bus Service Quality – Perspectives Of User, Operator And Authority - Mhd Noh, Nur’amirah (2015)
Kajian ini mengambil kira isu utama mengenai keadaan semasa perkhidmatan bas yang disediakan di kawasan SPT. Walaupun jumlah peningkatan kenderaan di jalan raya semakin meningkat, pengguna jalanboleh seolah-olah bertolak ansur dengan keadaan ini. Pengguna mendakwa kuaiti perkhidmatan bas tidak memenuhi tahap kepuasan mereka dan ini menyebabkan penggunaan pengangkutan awam terutamanya bas semakin berkurangan.