In Vitro And In Vivo Radioprotective Activities Of Polyalthia Longifolia Against Lethal Irradiation - Subramanion, Jo Thy Lachumy (2015)
Tumbuhan ubatan yang kaya dengan pelbagai bahan fitokimia dengan sifat antioksidan boleh bertindak sebagai agen pelindung sinaran radiasi maut alternatif. Kajian ini telah dijalankan untuk menilai ekstrak daun P. longifolia sebagai pelindung sinar radiasi maut yang berpotensi.