Perancangan Pembangunan Kota Medan : Suatu Kajian Dari Perspektif Prinsip Pembangunan Berteraskan Islam - Mahalli, Kasyful (2015)
Rencana Pembangunan Jangka Menengah (RPJM) Kota Medan tahun 2006-2010 merupakan huraian daripada visi, misi dan program Datuk Bandar terpilih dalam pilihan raya. Dalam RPJM Kota Medan terdapat visi pembangunan yang memiliki makna dan nilai Islam.