Environmental Impact Of Predominant Building Materials Of Mosques In Mosul, Iraq From 1100s To 1800s Ad - Yahya, Hafedh Abed (2015)
Impak persekitaran adalah salah satu faktor utama dalam pemilihan bahan bagi rekabentuk senibina lestari. Walau bagaimana pun, terlalu sedikit kajian yang telah menilai impak persekitaran bagi bahan bangunan. Maka, terdapat satu keperluan supaya lebih banyak kajian yang menggalakkan pendekatan yang sistemetik bagi menilai bahan bangunan dari aspek tersebut.