Relationship Quality In Franchising : Antecedents And Outcomes - Ishak, Khairol Anuar (2015)
Kajian ini cuba merungkai secara empirik kepada dua konstruk yang telah dikenalpasti iaitu mekanisme perhubungan dan mekanisme transaksi yang mungkin mempengaruhi kualiti perhubungan. Selain itu, kajian ini juga mengenalpasti dua impak utama kualiti perhubungan iaitu prestasi dan kesetiaan pihak francaisi.