Evaluation And Comparison On Chemical Components, Antioxidant, Antimicrobial, And Antidiabetes Activities From Selectedtropical Plants - Ang , Lily Zuin Ping (2016)

(untitled)
Rengas (Gluta torquata), Damar Minyak (Agathis borneensis), Kelat Merah (Eugenia chlorantha), Cina Maki (Leptospermum flavescens) dan Podo Bukit (Podocarpus neriifolius) adalah spesies pokok yang tersebar luas yang boleh didapati di hutan tropika Malaysia.