Quantum Chaotic Cryptography : A New Approach - Akhshani, Afshin (2015)
Sejak 1990-an, sistem rawak dinamik digunakan secara meluas untuk mereka bentuk strategi baru bagi menyulitkan maklumat dalam bidang analog dan digital. Kini, banyak kriptosistem yang berasaskan rawak digital dicadangkan dan sebilangan daripada mereka dikriptanalisis.