Characterization Of Crosslinked Sodium Trimetaphosphate Starch From Oil Palm Trunk And Its Suitability As Particleboard Binder - Razali, Mohd Zulhairie (2015)

(untitled)
Objektif kajian ini adalah untuk menilai beberapa sifat bod partikel dibuat menggunakan kanji batang kelapa sawit terpaut silang bersama natrium trimetafosfat untuk dijadikan perekat. Panel eksperimen tiga lapisan, telah dihasilkan daripada campuran Acacia mangium dan kayu getah.