Anti-Tumor Studies Of A Selection Of Sudanese Indigenous Herbs Via The Angiogenesis Pathway - Hassan, Loiy Elsir Ahmed (2015)
Tujuan kajian ini adalah untuk mengkaji enam tumbuhan ubatan Sudan untuk aktiviti antikanser. Bahagian berbeza daripada tumbuhan-tumbuhan ini telah dipilih untuk menyediakan 32 ekstrak menggunakan kaedah pengekstrakan berturutan dengan 4 jenis pelarut yang berbeza kekutuban.