A Conceptual Analysis Of Islamic-Based Development Actor - Mohamed Saniff, Shereeza (2015)
Pembangunan merupakan satu konsep multi-dimensi yang merangkumi keseluruhan aspek kehidupan manusia. Bagi memastikan manusia melaksanakan pembangunan dan memenuhi objektif pembangunan dengan berjaya dan efektif, paradigma pembangunan mestilah difahami terlebih dahulu.