Antecedents And Consequences Of Employee Engagement In The Sudanese Banking Sector - Amin Hassan Omar, Alaa (2015)
Kajian ini dijalankan bertujuan untuk mengkaji secara sistematik anteseden kepada keterlibatan pekerja, iaitu komunikasi pekerja, tanggapan sokongan organisasi dan penyelia, kepimpinan autentik, ganjaran dan pengiktirafan, latihan dan pembangunan kerjaya, dan keadilan organisasi terhadap konsekuen (prestasi kerja) dalam sektor perbankan di Sudan.