Identification Of An Endophytic Fungus, Aspergillus Terreus Mp15 Isolated From Swietenia Macrophylla Leaves With Antibacterial And Antioxidant Activities - Chan , Olivia Jade Yin (2015)
Penyelidikan ini telah dijalankan untuk mengkaji aktiviti antimikrob kulat endofit yang telah dipencilkan daripada daun Swietenia macrophylla King. Dalam penyaringan pertama, satu daripada sembilan kulat endofit mempamerkan aktiviti antimikrob terhadap sekurang-kurangnya satu daripada mikroorganisma ujian.