Nelayan Dalam Bandar Dan Pembangunan Komuniti Di Kg. Pulau Gaya, Sabah - Md Shah, Jalihah (2015)
Konsep ‘nelayan bandar’ yang dikemukakan dalam kajian ini adalah satu konsep baru dalam kajian komuniti nelayan di Malaysia berasaskan fakta bahawa aktiviti perikanan sering dianggap sebagai pekerjaan sektor luar bandar. Kajian ini dijalankan dalam komuniti nelayan di Kg. Pulau Gaya, Kota Kinabalu, Sabah.