Perjuangan Yang Gagal? Parti Komunis Malaya Dan Sokongan Orang Melayu 1920-1948 - Kassim, Mohamad Nassir (2016)
Kajian ini mengkaji faktor-faktor yang mempengaruhi kegagalan Parti Komunis Malaya (PKM) dalam perjuangan politik di Tanah Melayu antara 1920-948.