Separation And Union In Selected Poems Of Jalaluddin Rumi And William Blake In The Light Of Hermeneutics - Mahdi Dehghani , Firouz Abadi (2015)
Kajian perbandingan ini diadakan untuk mengkaji dua sasterawan mistikal yang terulung iaitu Jalaluddin Rumi dan William Blake dari sudut sumbangan mereka dalam penulisan sajak dan pembangunan spiritual melalui sastera mistik.