Development Of Nano Formulation Composed Of Phospholipid-Encapsulated Standardized Extract Of Orthosiphon Stamineus To Enhance The Anti-Angiogenic Activity - Mansoureh , Nazari Vishkaei (2016)
Orthosiphon stamineus (O.S) telah dibuktikan mempunyai aktiviti antiangiogenik dan antitumor yang berkesan. Namun dos ekstrak yang tinggi diperlukan untuk mencapai kesan klinikal yang efektif. Dalam kajian ini, pendekatan teknologi nano menggunakan pembawa phospholipid telah diterokai untuk meningkatkan aktiviti antiangiogenik ekstrak O.S.