Determination Of Mesenchymal Stem Cell (Msc) Adhesion On Surface Modified With Ionic Polymers - Samynazan, Oor Vasi (2015)
Daya kelekatan sel stem mesenkim dipengaruhi oleh ciri-ciri kimia and fizikal membran ekstraselular. Selain daripada itu, cas positif and cas negatif garam kalium juga mempengaruhi daya kelekatan sel.