Uv-Vis Spectrophotometric-Based Metabolite Profiling Of Clinacanthus Nutans Leaves Possessing Antioxidant Activity - Rezaei, Khansa (2015)
Pendekatan metabolomiks merupakan satu kajian yang tidak berat sebelah secara kualitatif dan kuantitatif yang komprehensif bagi semua metabolit yang sedia ada dalam sampel biologi. Metabolomiks berasaskan tumbuhan mengenalpasti metabolit tumbuhan berdasarkan analisis fitokimia berskala luas.