Uv-Visible Metabolomics Approach For The Determination Of Selected Adulterants In Claimed Premixed Coffee. - Azizo Rahman, Muhammad Zul Fayyadh (2015)
Kopi pracampuran yang dicemari telah menjadi isu di Malaysia sejak kebelakangan ini dan telah menarik perhatian pihak berkuasa akan kerana laporan kematian yang berkaitan dengan produk-produk ini. Puncanya adalah kerana kopi ini melepasi pemeriksaan pemakanaan dan dipasarkan kepada awam secara berleluasa.