Elucidation Of Arpin Polarisation In Cells Residing On Adhesive Micropatterned Surfaces - Nageswaran, Mageswary (2015)
Daya kelekatan dan penyebaran sel adalah penting untuk pergerakan sel. Sitoskeleton organisasi dan pembetukan lamelipodia yang stabil merupakan antara faktor yang penting untuk pembentukan lekatan tumpuan dan penyebaran sel.