The Effect Of Otub1 Overexpression On Human Cervical Cancer Hela - Abdul Hamid, Fitrah Mujahidah (2015)
Protein ubiquitinasi adalah proses regulasi yang mengawal kebanyakan mekanisma fisiologi dan patologi dan yang melibatkan perkembangan tumor. Enzim deubiquitinasi (DUBs) semakin diterima bahawa ia bermutasi pada kanser manusia dan mempunyai peranan sebagai onkogen dan penahan tumor.