Prevalence Of Rh Antigens, Its Phenotype And Most Probable Genotype Among The Regular Blood Donors In Sarawak - Kong , Hung Chuo (2015)
Sejak penemuan awal antigen D pada tahun 1939, 50 antigen berkaitan telah diberikan kepada sistem kumpulan darah Rh oleh Persatuan Antarabangsa Transfusi Darah (ISBT). Di antaranya lima antigen utama iaitu D, C, c, E dan e adalah yang paling penting.