Cloning And Overexpression Of Deoxyribonuclease (Nucb) From Bacillus Licheniformis In E. Coli Expression System - Leong , Xin Yun (2015)
Deoksiribonuklease NucB daripada Bacillus licheniformis ATCC 14580 dijangka berpotensi menguraikan biofilem mikrob iaitu struktur biologi yang boleh menyebabkan banyak komplikasi buruk dalam konteks industri dan kesihatan kerana ia mempunyai 94% persamaan dengan B. licheniformis strain EI- 34-6 yang dipencil dari laut dan telah menunjukkan keupayaan untuk menguraikan biofilem yang dibentuk oleh kedua-dua golongan bakteria Gram-positif dan Gram-negatif dengan cepat.