In Vitro Assessment Of Coagulation Activities In Human Plasma Treated With Ajwa Dates (Phoenix Dactylifera L.) Extracts - Zakaria, Ainul Mardhiyah (2015)
Arteri dan vena trombosis telah menyumbang kepada peningkatan kadar penyakit dan kematian yang ketara. Pencegahan dan rawatan trombosis dapat direalisasikan dengan menggunakan ejen antitrombosis.