Determination Of Phthalates In Selected Loom Bands Marketed In Kepala Batas - Mat Duwi, Nurul Hidayah (2015)
Tiga phthalate esters (PEs) yang terdiri daripada benzilbutil phthalate (BBP), dibutil phthalate (DBP) dan dietil heksil phthalate (DEHP) telah dihadkan oleh Kesatuan Eropah kepada kurang daripada 0.1 peratus bagi semua alat permainan yang diimport.