Pembinaan Modul Pendidikan Seksualiti Masalah Pembelajaran Peringkat Menengah: Satu Kajian Berdasarkan Analisis Keperluan - Ang , Chai Tin (2014)
Pendidikan seksualiti merangkumi perkembangan seksual, reproduksi manusia, kesihatan, hubungan interpersonal, perasaan kasih sayang, hubungan rapat, bahasa badan dan peranan gender seseorang. Pendidikan ini penting untuk membekalkan maklumat, membina nilai, membina kemahiran interpersonal, dan konsep kebertanggungjawaban pada diri KKBP.