Factors Influencing Environmental Management Practices Towards Clean Development Mechanism Implementation In Malaysia - Zainuddin, Zainorfarah (2015)
Mekanisme Pembangunan Bersih (CDM) adalah salah satu projek Amalan Pengurusan Alam Sekitar (EMPs) yang melibatkan negara-negara membangun dengan menawarkan peluang untuk menarik pelaburan di dalam teknologi tenaga bersih dan menggalakkan pembangunan mampan.