Utilization Of Jering (Pithecellobium Jiringa Jack) Seed Flour For New Food Product Development - Cheng , Yueh Fang (2015)
Objektif kajian ini adalah untuk mengkaji kesan pemanggangan dan pendidihan terhadap kualiti tepung biji jering (JSF). Ciri-ciri fizikokimia, penilaian deria dan kualiti penyimpanan bagi ‘cookies’ dan capati yang ditambah dengan JSF pada aras yang berbeza [0% (kawalan), 5%, 10%, 15%, 20% dan 100%] turut dikaji.