United Malays National Organization (Umno) 1946-1957: Daripada Penentangan Kepada Pensubahatan - Shafihi, Nurul Huda (2015)
Kajian ini meneliti corak perjuangan United Malays National Organization (UMNO) sejak dari awal penubuhannya pada tahun 1946 hingga tercapainya kemerdekaan Tanah Melayu pada 1957.