Metabolomics Analysis Of Blood And Urine To Identify Alcohol-Dependence Biomarkers - Hamza , Mohamed Amin Mostafa (2015)
Penyalahgunaan alkohol boleh membinasakan kesihatan masyarakat dan mengakibatkan masalah sosial yang teruk.Kebergantungan alkohol merupakan fasa penyalahgunaan alkohol sebagai akibat pengambilan alkohol dalam kuantiti yang berlebihan dan sentiasa terdorong untuk mengambil alkohol secara berterusan.