Komodifikasi Budaya Orang Asli Dalam Pelancongan: Kelestarian Identiti Budaya Komuniti Orang Asli Di Rancangan Pengumpulan Semula Air Banun, Gerik, Perak - Ahmad Zam Zam, Qayherah (2015)
Kajian ini menyasarkan komuniti Orang Asli di Rancangan Pengumpulan Semula (RPS) Air Banun, Gerik, Perak yang terlibat di dalam industri pelancongan. Dalam komuniti ini, proses pempakejan budaya tradisional jelas kelihatan dan dijadikan satu komoditi sebagai tarikan kepada pelancong.